Cart
Journal Menu

A DARK & SYMMETRIC VOLUME

Various Associates designed a retail shop for SND in Chongqing, China. A store “designed to be a medium where customers can explore the relation between body and space”. A “milestone” placed at the center right on the central-axis is similar to a church in its architectural shapes. Mirrors creating symmetry and the dark colors on the inside generate a spiritual feeling; clothes hang on both sides of a long and central showcase for jewelry and the light gently underlines the textures.

The curved reception desk separates the main shopping area from the resting one, that also includes changing rooms and partitions made of fur. Besides the block, the space is lighter and open on both sides, leading customers to easily understand the routes and have a complete look on the products. The shop is a memorable landscape for people passing by, thanks to the narrow and linear architectural features and the texture of materials.

 

 

 

Source: www.domusweb.it

View All Articles